مجله آموزش

6 راه برای افزایش ضریب هوشی کودک

افزایش ضریب هوشی کودک

همه والدین آرزو دارند که بچه های باهوشی داشته باشند، به همین دلیل تمایل به خرید محصولات تقویت کننده که باعث بالا بردن ضریب هوشی کودک می شود در بین والدین زیاد است. از سوی دیگر برخی از والدین هیچ ایده ای برای تقویت هوش کودک خود ندارند . در مطالعات اخیر دانشمندان دریافته‌اند که هوش یک سرمایه ذاتی نیست و می‌تواند تحت تاثیر چندین عامل افزایش یابد.
امروزه می توان هوش کودک را تقویت کرد ، برای این کار کافی است بر روی ده سال ابتدایی زندگی فرزندتان تمرکز نموده و به شدت روی آن کار کنید، زیرا در این مرحله از زندگی مغز کودک قادر به توسعه شبکه‌های عصبی پیچیده است.

سطح IQ چیست؟

قبل از اینکه در مورد راه ها و ابزارهای افزایش هوش یا ضریب هوشی کودک بحث کنیم ابتدا به توضیح معنای IQ پرداخته ایم.
IQ مخفف کلمه Intelligence quotient به معنای ضریب هوشی است که برای اندازه گیری هوش بالقوه و فکر افراد استفاده می شود.
مقیاس هوش وکسلر کودکان ،مقیاس هوش استنفورد- بینه و هوش غیر کلامی جهانی نمونه هایی از تست هوش استاندارد هستند.
‏آلفرد بینه روان شناس فرانسوی یکی از پرکاربردترین روش های ارزیابی را در دهه ۱۹۰۰ توسعه داد.
تست های ضریب هوشی متعددی وجود دارد که برای اندازه گیری ضریب هوشی استفاده می شوند.

افزایش ضریب هوشی کودک

افزایش ضریب هوشی کودک

راه های افزایش ضریب هوشی کودک

والدین می توانند به طور قابل توجهی برای توسعه مهارت های تفکر انتقادی و هوش مورد نیاز به کودک خود کمک کنند. این کار به کودک کمک می کند تا نه تنها از نظر تحصیلی بلکه در تمام جنبه های دیگر زندگی خود موفق شود. در سال ۱۹۷۱ یک روان شناس به نام ریموند بی کتل نظریه ای را ایجاد کرد که به موجب آن هوش را به چند دسته تقسیم بندی نمود. به گفته وی هوش انسان دو نوع است: هوش متبلور و هوش سیال.
توسعه مهارت های فکری با شیوه تفکر انتزاعی همبستگی دارد که می توان توسط آن مشکلات را به صورت منطقی حل نمود.
برای تقویت هوش فرزندان ، یک سری تاکتیک‌ها و گام‌های کوچک آگاهانه به شما کمک می کند تا بتوانید هوش فرزند خود را افزایش دهید .
هوش را می‌توان با عوامل محیطی و ژنتیکی متعددی مانند سبک فرزند پروری، ژن ها ، تغذیه ، بهره هوشی والدین و تحصیلات نیز ارتقاء داد.
برخی از فعالیت هایی که می توان برای بهبود حوزه‌های مختلف هوش مانند تجزیه و تحلیل، استدلال، برنامه ریزی و حل مسائل انجام داد شامل موارد زیر می باشند:

1. فعالیت های حافظه

حافظه می تواند به کودک شما در بهبود مهارت های زبان و استدلال کمک کند. بازی های مرتبط با حافظه برای تجزیه و تحلیل چگونگی ارتباط آنها با دانش شی ء و مهارت های زبانی استفاده می ‌شود. مغز کودک مانند اسفنج عمل می ‌کند و هر چیزی را که با آن تماس پیدا می کند جذب می ‌کند .
بازی های حافظه بر اساس گروه های سنی مختلف به روشن شدن ذهن و توسعه مهارت ها کمک می کنند. این بازی ها شامل پازل، شطرنج، سودوکو، بازی های رومیزی و غیره از معدود نمونه‌هایی هستند که حس کنجکاوی در کودک را تقویت می ‌کنند و باعث باهوش تر شدن او می ‌شود. هوش از طریق زبان و استدلال سنجیده می شود.

2. فعالیت های کنترلی اجرایی

کنترل اجرایی یک مفهوم روانشناختی است. مجموعه ای از توانایی های ذهنی مانند تفکر انعطاف پذیر، حافظه فعال و خودکنترلی است و به توانایی اعمال کنترل و فعالیت های شناختی پیچیده اشاره دارد . این مهارت ها در کارهای روزمره برای کار یادگیری و مدیریت زندگی معمولی مفید هستند.
مشکل داشتن در مهارت های شناختی می تواند پیروی از دستورالعمل ها، تمرکز، کنترل احساسات و چندین چیز دیگر را دشوار کند. بر اساس مطالعات متعدد عملکرد اجرایی باهوش سیال مرتبط است. برخی از کاری که در آموزش کنترل اجرایی دخیل هستند عبارتند از پیکشنری یا حدس نقاشی، بازی های فکری، خط خطی کردن و غیره.

3. فعالیت‌های استدلال دیداری فضایی در کودکان

فرایندهای فکری مرتبط با بازنمایی های فیزیکی به عنوان استدلال دیداری فضایی نامیده می‌شوند. هوش بصری_ فضایی در چندین زمینه حرفه ای و دانشگاهی حیاتی است. استدلال یا تفکر فضایی شامل شکل اشیا، موقعیت آنها و روابط فضایی آنها با یکدیگر است. استدلال یا تفکر فضایی شامل به خاطر سپردن و درک مکان دقیق اشیاء است. سپس باید اشیاء را برای ایجاد روابط فضایی جدید تجسم نمود .
ما از مهارت های فضایی در زندگی روزمره خود استفاده می کنیم. تخیل بصری و حل مسائل به سطح بالایی از تجسم نیاز دارند . فعالیت های مورد استفاده برای آموزش فضایی و بصری عبارتند از مدل های سه بعدی، ماز، منشور های باز شده و…

4. نواختن آلات موسیقی

مطالعات نشان می‌دهند که نوازندگان موسیقی حافظه کاری بهتری در مقایسه با کسانی که نواختن موسیقی بلد نیستند ، دارند .
فعالیت مغز کودکان هنگام نواختن یک آلت موسیقی افزایش می یابد، زیرا یادگیری یک آلت موسیقی به چندین مهارت ذهنی مانند گوش دادن ، حافظه، حرکت و غیره نیاز دارد.
این فعالیت همچنین به افزایش دامنه توجه تمرکز و تعهد کمک می کند و باعث افزایش مستقیم هوش کودک می شود . گوش دادن به موسیقی توانایی های گفتاری کودک را تقویت نموده و باعث می شود کودک صداها را به خوبی تشخیص داده و مهارت‌های شنوایی را نیز تقویت می کند.

5. تغذیه

تغذیه بخش جدایی ناپذیری از رشد هوش کودک است . والدین باید بر تامین عناصر غذایی مورد نیاز در رژیم غذایی مانند اسیدهای چرب امگا 3 تمرکز کنند . تحقیقات نشان داده است که کودکانی که به طور منظم امگا3 مصرف می‌کنند دارای سطح هوشی بسیار توسعه یافته و عملکرد بهتر مغز هستند . کودکان باید اسفناج، شیر، گردو، ماهی و سایر غذاهای غنی از پروتئین را نیز در مصرف کنند. مغز کودک به تعادل سالمی از مواد مغذی مانند ویتامین A، ویتامین B، گلوکز، روی، آهن و اسید فولیک نیاز دارد.

6. یادگیری زبان جدید

در دنیای امروز ، همه افراد باید حداقل به دو زبان مسلط باشند، زیرا دانستن و یادگیری چند زبان برای مغز انسان مفید است. زبان دوم فواید قابل توجهی برای حافظه، هوش ، تمرکز و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در مراحل بعدی زندگی دارد. همچنین عملی ترین و موثرترین راه برای تیز نگه داشتن ذهن می باشد .
طبق تحقیقات، یادگیری زبان برای کودکان ، از طریق تعامل و گفتگو با کودکان نوپا بیشترین سود را برای نتایج شناختی بعدی در زندگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *